JU Centri za socijalni rad

Crna Gora

latinica
ćirilica
SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD ZA PRIJESTONICU CETINJE ODRŽALA RADIONICU ZA RODITELJE

Stručni radnici JU Centar za socijalni rad za Prijestonicu Cetinje održali su radionicu na temu “Adekvatno vršenje roditeljskog prava i prevencija vršnjačkog nasilja”, dana 26.12.2023. godine u prostorijama Agencije za razvoj i podršku poslovanju na Cetinju. Imajući u vidu činjenicu da je vršnjačko nasilje problem cijelog društva, te da se pri sprečavanju i prevenciji istog, značajno treba fokusirati na saradnju sa porodicom, u kojoj dijete stiče temeljne vrijednosti i usvaja dominantne obrasce ponašanja, radionica je bila namijenjena roditeljima djece predškolskog i školskog uzrasta.

Adekvatno vršenje roditeljskog prava i prevencija vršnjačkog nasilja

Predavanje je obuhvatalo tri tematske cjeline, i to: vršnjačko nasilje (oblici, uzroci, posljedice), adekvatno vršenje roditeljskog prava (rana iskustva, traume, društveni kontekst, principi pozitivnog roditeljstva) i odredbe Porodičnog zakona (prava djece, prava i dužnosti roditelja, mjere za zaštitu prava i dobrobiti djeteta). Takođe, roditelji su upoznati sa ulogom i nadležnostima centara za socijalni rad u slučajevima vršnjačkog nasilja, kao i sa funkcionisanjem Lokalnog tima za prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja u Prijestonici Cetinje.

Adekvatno vršenje roditeljskog prava i prevencija vršnjačkog nasilja

Radionica je bila interaktivnog tipa. Roditelji su pokazali izuzetnu zainteresovanost za temu, kao i za dalju saradnju sa stručnim radnicima Centra. Dijelili su svoja iskustva i dileme, i u okviru prijatne atmosfere su imali mogućnost da dobiju smjernice i odgovore na konkretna pitanja.

Adekvatno vršenje roditeljskog prava i prevencija vršnjačkog nasilja

 

Mapa - JU Centri za socijalni rad

mapa centri

faq


propisi


prava


korisnici

„Nasilje u porodici-Putokaz ka izlazu“

Krenimo zajedno

Mapa podrške za žene žrtve porodičnog nasilja 

krenimo zajedno mapa


 

mapa osi 2


logo parakcg


disability logo


logo ckcg

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pogledaj još novosti