JU Centri za socijalni rad

Crna Gora

latinica
ćirilica
SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

BAR: Saradnja Centra za socijalni rad Bar i JPU "Vukosava Ivanović Masanovic"

732024 1426

Dana 06.03.2024. godine, direktorica Centra Biljana Pajović, rukovoditeljka službe za djecu i mlade Andrijana Raković  i voditeljka slučaja u Centru za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj Jadranka Dragović, posjetile su upravu JPU ''Vukosava Ivanović Mašanović''.

Ovakav vid sastanka, realizovan je po drugi put, te predstavlja nastavak saradnje u domenu podrške, prepoznavanja i koraka koji se preduzimaju u slučaju prepoznavanja zanemarivanja mal. djece. Učesnici su, takođe bili vaspitači, vaspitačice, kao i stručna lica ove predškolske ustanove.

Tema sastanka bila je predložena od strane direktorice predškolske ustanove, koja je prepoznata kao važna usled opažanja vaspitačica, medicinskog osoblja i tehničke službe koja je u svakodnevnom kontaktu sa djecom, kao i roditeljima čija djeca pohađaju vrtić. Tako je, tokom razgovora, istaknuta i potreba za radom sa roditeljima čija djeca provode vrijeme u vrtiću duže nego što je protokol ove ustanove, te su razmjenjivani i savjeti o vođenju razgovora ili eventualnog daljeg postupka sa roditeljima sa kojima je saradnja otežavajuća. 

Predstavnice Centra za socijalni rad za Opštine Bar i Ulcinj, bile su na raspolaganju za pružanje podrške zaposlenima u ovoj ustanovi, te i dale jasne smjernice o postupanju u slučajevima sumnji ili potrebi za brzom i hitnom reakcijom zaposlenih.

Sastanak i razmjena informacija, tokom dvočasovnog trajanja, predstavljao je veliki korak u uspostavljanju jače i intezivnije saradnje ustanove - Centra za socijalni rad za Opštine Bar i Ulcinj i JPU ''Vukosava Ivanović Masanovic".

Mapa - JU Centri za socijalni rad

mapa centri

faq


propisi


prava


korisnici

„Nasilje u porodici-Putokaz ka izlazu“

Krenimo zajedno

Mapa podrške za žene žrtve porodičnog nasilja 

krenimo zajedno mapa


 

mapa osi 2


logo parakcg


disability logo


logo ckcg

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pogledaj još novosti