SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

BERANE : „ NE ĆUTI.PRIJAVI.UZ TEBE SMO“

Povodom ovogodišnje kampanje Centra za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica, „ NE ĆUTI.PRIJAVI.UZ TEBE SMO kojom se obilježeva šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, u okviru aktivnosti u prostorijama Centra za socijalni rad u Beranama dana 04.12.2023.godine je održana radionica sa korisnicima kroz diskusiju "Razgovorom do rešenja".

Tokom radionice u Centru za socijalni rad, žene su odlučile otvoreno podijeliti svoja iskustva s nasiljem, stvarajući prostor za duboko i iskreno razumijevanje problema. Njihova hrabrost i iskrenost doprinijeli su stvaranju atmosfere povjerenja i zajedništva.

S obzirom na osjetljivost teme, mnoge su izrazile početne sumnje, ali brzo su shvatile da je prostor stvoren kako bi podržao njihovo iskreno izražavanje. Bez straha od osude ili nepoštovanja, žene su otvoreno dijelile svoje priče, stvarajući sredinu uzajamne podrške.

Otvorenost žena koje su dijelile svoja iskustva stvorila je osnovu za dalje akcije i podršku. Zahvaljujemo ovim hrabrim ženama na njihovoj iskrenosti i doprinosu stvaranju zajednice koja aktivno podržava žrtve nasilja. Njihova hrabrost postala je svjetionik koji vodi put prema razumijevanju, suosjećanju i pozitivnim promjenama.

Pogledaj još novosti - Berane, Andrijevica i Petnjica