SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Direktorka JU Centra za socijalni rad za opštine Mojkovac i Kolašin Vesna Rajković, gostovala na RTV Mojkovac

932023 1542

Shodno planiranim aktivnostima JU Centra za socijalni rad za opštine Mojkovac i Kolašin za tekuću godinu, direktorka navedenog centra Vesna Rajković je dana 08.03.2023.godine,  gostovala na RTV Mojkovac i tom prilikom upoznala građane sa nadležnostima navedene ustanove, programom razvoja za 2023.godinu, novčanim sredstvima koja se izdvajaju od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja za korisnike prava, uz kratak osvrt na izvještaj o radu za prethodnu godinu.

Istačeno je da će i dalje osnovni pravci djelovanja i aktivnosti biti usmjereni ka najosjetljivijim kategorijama stanovništva, tj. djeci i mladima, odraslim i starim licima, žrtvama nasilja u porodici i dr. kao i praćenju i proučavanju socijalnih potreba i problema, iniciranju i organizovanju preventivnih aktivnosti i stvaranju uslova za razvoj mreže usluga socijalne zaštite. Što se tiče programa rada za 2023.godinu, a polazeći od osnovnih principa socijalne zaštite, isti podrazumijeva i počiva na zaštiti, poštovanju i nedjeljivosti ljudskih prava, dostupnosti usluga korisnicima, mogućnosti izbora usluge, participacije i odgovornosti korisnika, kontinuiteta zaštite, profesionalizma i odgovornosti davalaca usluga, sa posebnim akcentom na usluge koje se pružaju.

Nakon osvrta na sve gore pomenute teme, na kraju gostovanja poslata je poruka da je zadovoljavanje potreba i unapređenje kvaliteta života građana krajnji cilj djelatnosti JU Centra za socijalni rad za opštine Mojkovac i Kolašin.

Pogledaj još novosti - Mojkovac i Kolašin