SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Vršnjačko nasilje- međuinstitucionalna saradnja, prevencija i intervencija

Dana 21. marta 2023. godine JU  Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak je realizovao radionicu na temu “Vršnjačko nasilje- međuinstitucionalna saradnja, prevencija i intervencija”. Radionicu su vodili predstavnici Centra za socijalni rad: psiholog Marinko Vujanović, soc. radnice Lucija Zečević i Jelena Anđelić.

Radionica je bila usmjerena na međuinstitucionalnu saradnju, prevenciju i intervenciju kada je riječ o maloljetničkoj delinkvenciji odnosno o vršnjačkom nasilju. Iz Centra su posebno istakli da je bitno da sve relevantne institucije budu uključene u rješavanju ovog problema i u vezi sa tim na radionici su prisustvovali: pedagozi svih gradskih skola, pedagozi i nastavnici JU  Srednje stručne škole i Gimnazije “Tanasije Pejatović”, predstavnici dvije seoske škole JU OŠ Mihajlo Žugić- Odžak i JU OŠ “Radoje Tošić”- Srdanov Grob,  kao i predstavnici Centra za mentalno zdravlje, Opšte bolnice i Uprave policije odnosno inspektori koji rade na liniji maloljetničke  delinkvencije. Učesnicima je omogućeno da interaktivno učestvuju i kroz određene radionice prezentuju ulogu i nadležnost institucije iz koje dolaze.

Takođe, u skladu sa Planom preventivnog  djelovanja Centra za socijalni rad,  u narednim periodu, u saradnji sa skolama  Centar je planirao  da se održe određene radionice  učenicima i njihovim roditeljima  s ciljem podizanja svijesti o pravnim, psihosocijalnim, zdravstvenim i drugim posledicama koje nasilje ima kako za žrtvu tako i za počinioca. 

Pogledaj još novosti - Pljevlja i Žabljak