JU Centri za socijalni rad

Crna Gora

latinica
ćirilica
SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

BERANE : Obilježen osamnaesti oktobar - Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Evropska Komisija je 2007. godine proglasila 18. Oktobar za Dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se u svim zemljama organizuju aktivnosti na nacionalnom nivou i lokalnom nivou, kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na opasnosti i posledice trgovine ljudima.

U prisustvu zaposlenih u Centru za socijalni rad i građana Berana, održan je radni sastanak na temu borbe protiv trgovine ljudima. Ovom aktivnošću učesnici sastanka su poslali snažnu preventivnu poruku, kroz dijalog smo nastojali da ukažemo i na teške posledice i traume kroz koje žrtve trgovine ljudima prolaze.

U sali Centra za socijalni rad u Beranama učesnici sastanka su imali priliku da odgledaju film „Posmatrači“, koji se bavi problematikom trgovine ljudima, naročito među mlađom populacijom. Riječ je o kratkom igranom filmu reditelja Nikole Ljuce, čiji je cilj podizanje svijesti o trgovini ljudima. Kroz tri odvojene priče, kratki igrani film prati sudbine troje mladih ljudi koji postaju (potencijalne) žrtve u mreži trgovine ljudima. Posmatrači šalju jasnu i snažnu poruku da, iako je danas teško odrastati, jer zamke vrebaju na svakom ćošku, svaki mladi čovjek mora da vjeruje u sebe, da ne osjeća stid i da sa bližnjima podijeli sve svoje strahove, probleme i sumnje ili da se obrati specijalizovanim institucijama.

Događaj koji je organizovao Centar za socijalni rad u Beranama  povodom  dana borbe protiv trgovine ljudima ima veliki preventivni značaj jer smo informisali javnost o ovom fenomenu, koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Mapa - JU Centri za socijalni rad

mapa centri

faq


propisi


prava


korisnici

„Nasilje u porodici-Putokaz ka izlazu“

Krenimo zajedno

Mapa podrške za žene žrtve porodičnog nasilja 

krenimo zajedno mapa


 

mapa osi 2


logo parakcg


disability logo


logo ckcg

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pogledaj još novosti