JU Centri za socijalni rad

Crna Gora

latinica
ćirilica
SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

SOS Telefon: MULTIDISCIPLINARNI SASTANAK ZA EFIKASNIJE RJEŠAVANJE SLUČAJEVA NASILJA U PORODICI

Tixhja 1 1536x1152.jpg

U okviru projekta „Zajedno do nulte tolerancije nasilje nad ženama“ uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja u Ulcinju organizovao je sastanak sa predstavnicima relevantnih institucija koje se bave zaštitom žena i djece žrtava nasilja.

Učesnici su upoznati sa radom SOS telefona i aktivnostima projekta. Definisane su zajedničke aktivnosti u budućnosti, način saradnje u rješavanju pojedinačnih slučajeva nasilja i prioritetne oblasti djelovanja.

Tixhja 2.jpg

Direktorica  SOS telefona Hatidža Neljaj kazala je da je saradnja sa nadležnim institucijama iz dana u dan na sve boljem nivou, što omogućava da se predmeti rješavaju na zakonski još profesionalniji način, ubrzaju sudske rasprave i da žrtve nasilja imaju mnogo veće povjerenje u institucije sistema.

“Razgovaralo se i o iskustvima, poteškoćama i primjerima dobre prakse tokom implementacije Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i Krivičnog zakona”, dodala je Neljaj.

Dijeljeni su informativno-edukativni materijali, lifleti, posteri, brošure pod nazivom “PUT DO SIGURNOSTI” – MEHANIZMI ZAŠTITE OD NASILJA U PORODICI, štampani  na dva jezika, koji će takođe biti distribuirani žrtvama nasilja kako bi ih informisali o njihovim pravima.

 

Preuzeto sa: SOS Telefon: MULTIDISCIPLINARNI SASTANAK ZA EFIKASNIJE RJEŠAVANJE SLUČAJEVA NASILJA U PORODICI - Ulcinj info (ul-info.com)

Mapa - JU Centri za socijalni rad

mapa centri

faq


propisi


prava


korisnici

„Nasilje u porodici-Putokaz ka izlazu“

Krenimo zajedno

Mapa podrške za žene žrtve porodičnog nasilja 

krenimo zajedno mapa


 

mapa osi 2


logo parakcg


disability logo


logo ckcg

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pogledaj još novosti