JU Centri za socijalni rad

Crna Gora

latinica
ćirilica
SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

EDUKACIJA U SARADNJI SA LOKALNOM ZAJEDNICOM

U srijedu 08. novembra 2023. godine, u okviru nastavnih sadržaja koji se planiraju u saradnji sa lokalnom zajednicom, četiri divne dame: Melisa Nikezić,( profesorka hemije u našoj školi), Jana Šekularac (Opstina Bar), Alma Hot (Centar bezbjednosti Bar) i Andrijana Raković (Centar za socijalni rad) organizovale su i održale interaktivno predavanje na temu “Prevencija bolesti zavisnosti i prevencija nasilja nad djecom i mladima”.
Tokom uvodnog izlaganja, inspektorka za maloljetničku delikvenciju i nasilje, Alma Hot upoznala je djecu da postoje brojni načini da se prijavi nasilje u školi, porodici, vršnjačko nasilje, … da bolje upoznaju sebe i svoje okruženje, da nauče da se nose sa promjenama i teškoćama koje donosi adolescencija, a koji ne uključuju ulazak u rizična ponašanja.
Psihološkinja, Andrijana Raković, je naglasila da pomoć mogu zatražiti od roditelja, psihologa, pedagoga, profesora ili stručne osobe i da u svojim problemima nijesu sami.
Psihološkinja Jana Šekularac, pokazala je učenicima kako izgledaju naočare za simulaciju uticaja alkohola, droga i umora na ljudski organizam. Bili su radoznali i poželjeli da ih isprobaju.
Učenici su sve vrijeme aktivno učestovali u razgovoru i postavljali pitanja. Najaktivniji i najbolji su nagrađeni, pa je tako podijeljeno 5 karata za bioskop i 5 karata za korišćenje staze za trčanje na stadionu Topolica.
❤Jedan divan primjer saradnje škole i lokalne zajednice, a za dobro svih.
 
 

Mapa - JU Centri za socijalni rad

mapa centri

faq


propisi


prava


korisnici

„Nasilje u porodici-Putokaz ka izlazu“

Krenimo zajedno

Mapa podrške za žene žrtve porodičnog nasilja 

krenimo zajedno mapa


 

mapa osi 2


logo parakcg


disability logo


logo ckcg

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pogledaj još novosti