SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

Memorandum o saradnji Centar za socijalni rad i Crveni krst

Dana 02.07.2024.godine Biljana Pajović, direktorica Centra za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Ulcinj Edis Sijarić potpisali su memorandum o saradnji u prostoriji Opštinske organizacije Crvenog krsta Ulcinj. 

 Istoga dana, održan je i sastanak, na kome su prisustvovali i Stevo Djakonović,  volonter Crvenog krsta,  profesor istorije u Osnovnoj školi  "Maršal Tito" i Marina Kastrati,  trenutna vršiteljka dužnosti rukovodioca u Područnoj jedinici Ulcinj. 

Na sastanku,  predstavnici Centra, uočili su da su u protekle dvije godine,  uloženi  veliki napori da se prostor Opštinske organizacije Crvenog krsta Ulcinj prilagodi i osposobi za adekvatno funkcionisanje. 

Takođe,  u proteklom periodu volonteri su sačinili i posebnu bazu podataka za lica koja žive u teškim materijalnim i stambenim uslovima,  sa teritorije opštine Ulcinj, kako bi pomoć bila distribuirana na prave adrese.

Ova značajna humanitarna ustanova, još uvijek nema novčanu podršku od strane Opštine Ulcinj, a sredstva su najčešće opredijeljena putem donacija,  kao i od Crvenog krsta Crne Gore.

Ono što je na sastanku zajednički zaključeno, a kroz  iskustvo direktnog rada sa korisnicima je da postoji velika potreba za servisima podrške za starija lica sa teritorije opštine Ulcinj, posebno program za gerontodomaćice obzirom da brojna samohrana, stara lica,  nemaju srodnike koji bi brinuli o njima ili njihova djeca žive daleko, van Crne Gore, pa nijesu u mogućnosti da svakodnevno vode brigu o svojim roditeljima.

Dogovoreni su dalji koraci, kao i planiranje zajedničkih aktivnosti, jer je i zajednička misija ove dvije institucije unapređenje humanitarnih vrijednosti i pomoć ugroženim licima.

 

Pogledaj još novosti - Bar i Ulcinj